måndag 27 juli 2009

Skördetid


Det är så fantastiskt att öppna dörren och gå några meter för att skörda middagens grönsaker. Jag känner mig priviligerad och lycklig.
Fotot på ärtskidorna är några dagar gammalt. De har redan hunnit svälla en hel del. Snart kommer vi får njuta även dessa frukter.
Broccilin står också kvar på menyn som ännu oprövad.
Men det gör inte zuccinin däremot. Jisses vilken skörd det har blivit! Och mer kommer det...Vilken underbar och mångsidig grönsak det är. Vi har den i salladen istället för gurka, i pastasåser, grytor och i soppa. Zuccinisoppa med parmesan är så ljuvligt gott att hela kroppen blir exalterad! Jag har fortfarande inte provat fritera dess blommor. Det måste jag göra...
Årets sista jordgubbar på en paj med sista burken äpplemos från fjol, med en anings för mycket vaniljsås.

Recept:

200 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl äpplemos
jordgubbar
1 dl gelesocker

Lägg äpplemoset i botten på en ugnsfast form. Häll sedan över vetemjölet jämt fördelat över formen. Häll därefter havregrynen, sedan sockret och hyvla till sist smöret och täck hela kakan. Det är viktigt att ingredienserna kommer i just den här ordningen för konsistensens skull.
Grädda i ca 200° tills kakan har fått gyllenbrun färg. Skiva under tiden upp jordgubbarna. Fördela dem sedan jämt över pajen.
Värm 1 dl gelesocker med 1 dl färdigblandad saft eller fruktjuice. Låt sjuda en minut och skeda sedan över det på pajen. Låt svalna så gelen sätter sig innan du serverar men vaniljsås eller glass.

Lycka till!

1 kommentar:

Noamaja sa...

Vilka härliga bilder! Verkligen något att plocka fram i vinter och minnas sommaren med! Ser gott ut, borde kanske prova;-)

Ha det fint!
Kram
A